Tragisk brand utanför Tidaholm – 6 döda

Vid en brand i ett danskägt fritidshus natten mellan lördag och söndag så har kvarlevorna av sex innebrända personer hittats. Det mesta tyder att det handlar om ägarna till huset och deras familj, men offren är ännu inte identifierade. En dansk- och en svenskregistrerad bil fanns invid det nedbrända huset. Danska polismyndigheter har kontaktats för att hjälpa till med identifiering och för att kontakta anhöriga till de döda.

Orsaken till branden är oklar, huset hade enligt uppgift ingen elektricitet indragen, men däremot vedkamin och öppen spis. Det ligger avskiljt i närheten av Härja utanför Tidaholm. Spekulationer förekommer i media om at branden skulle kunna vara anlagd. Det finner jag osannolikt, helgen har varit rejält kalla och sannolikt har väl en olycka skett i samband med eldning i någon av eldstäderna. Sådant är lätt hänt om man eldar för kraftigt och kanske inte är helt van vid att värma upp ett hus enbart med vedeldning. Dåliga rökgångar och taskig isolering mellan rökgångar och brännbart material kan vara en rejäl brandfara vid kraftig eldning.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements