Handgranat på restaurang på Hisingen

En handgranat hittades idag på en restaurang på Herkulesgatan i Kvillestaden. En städerska rapporterade in fyndet och polisens bombgrupp kunde efter att undersökt den konstatera att det var en skarp granat. Ägaren av restaurangen förnekar att det skulle röra sig om en skarp granat och har enligt egen utsago enbart anmält skadegörelse på ett fönster.

Det är möjligt att ägaren inte begriper skillnaden på en osäkrad granat (den var uppenbarligen säkrad i detta fall eftersom den inte exploderade), en säkrad granat, en skarp granat eller en granat utan sprängämnen.

Om det hela inte är ett missförstånd framstår ägaren yttrande som mycket märkligt måste jag säga. Han hotas och varnas genom att någon kastar in en skarp granat i hans restaurang men förnekar att det ägt rum, trots att polisen konstaterat att det handlar om en skarp granat. Om det inte är ett missförstånd så är ägaren antingen livrädd eller så är han lika skum som de som kastat in handgranaten.

Fast det kanske kan vara så att det var ägaren själv som ägde handgranaten och inte vill kännas vid detta. Polisen tycks i all fall misstänk att så är fallet då man upprättat en anmälan om brott mot vapenlagen. Om det är så förklarar det i alla fall varför den var osäkrad.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements