Tsunamivarningar dras tillbaka – folk evakuerade

Jordbävningarna utanför Aceh på ön Sumatra har lett till tsunamivarningar i en rad länder runtomkring Indiska oceanen. Folk har flytt till högre belägen terräng och kring Banda Aceh rapporteras om svåra bilköer och panik bland människor. Något som är förståeligt med tanke på vad som hände 2004. Det beräknas finnas omkring 20 000 svenskar i Thailand just nu.

Det verkar dock som om ingen tsunami utlösts av jordbävningarna som det varit flera stycken i ungefär samma område under havet väster om Sumatra. Därför har myndigheterna i flera länder redan börjat blås av varningarna för tsunami. En del uppgifter om 5 meter höga vågor längs med Sumatras kust har dock förekommit men har inte kunnat bekräftas.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Annarkia,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements