Kortedaladådet: Två misstänka inte längre häktade

Två av de fyra ungdomar som suttit häktade som misstänkta för den grova misshandeln av en 61-årig man på Kortedala Torg för några veckor sen är inte längre häktade. Istället vårdas de nu enligt LVU på ett ungdomshem. 5 misstänkta ungdomar vårdas alltså nu på ungdomshem och 2 är fortsatt häktade.

Vård enligt LVU innebär att ungdomarna inte längre kommer att vara helt isolerade. Detta har sannolikt mindre betydelse för rättegången än vad man kan tor. Detta då det vad jag förstår finns teknisk bevisning och vittnen som knyter flera av de misstänkta till misshandel. De misstänkt har alltså inte så stor nytta av att kunna prata ihop sig.

Den misshandlade mannen tycks samtidigt bli bättre och kanske är det inte längre fara för hans liv. Förbättringen i hans tillstånd går dock mycket långsamt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements