I Seved i Malmö ser vi resultatet av välfärdsstatens nedmontering

Stadsdelen Seved i Malmö plågas av en grupp med stökiga ungdomar. Visserligen överdriver media situationen i området, men där finns problem. Hanne Kjöller tror att problemen är så stora som media målar upp och tror att det beror på en mesig svensk polis, men som de så ofta är med Hanne Kjöller så har hon noll verklighetskontakt i detta fall.

Att det skulle bli problem med de ungdomar som stökar i stadsdelen idag kunde ses redan för 150-20 år sen. Poliser som arbetade i området på den tiden larmade sociala myndigheter, skolor och annat då det fanns små barn som var ute till mitt i natten och familjer där barnen troligtvis misshandlade och missköttes å det grövsta. Sociala myndigheter, skolan osv gjorde ingenting. En viktig anledningen till den passiviteten var de nedskärningar som då genomfördes inom all offentlig verksamhet. Nedskärningar som framförallt genomfördes av ideologiska skäl. av Hanne Kjöllers ideologiska fränder i alla möjliga politiska partier.

Problem,en i Seved i Malmö är ett resultat av välfärdsstatens nedmontering. Inte ett resultat av en mesig polis. Vad det nu är. Jag tycker en polis som löser saker med dialog och samtal är betydligt bättre än en polis som löser saker med hot, våld och övermakt. Att lösa problem genom samtal och dialog är betydligt bättre än att lösa saker genom att slå folk på käften. Det är smart och inte mesigt alls.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements