Två anlagda storbränder i Höganäs

Under det senaste dygnet har Höganäs drabbats av två, sannolikt anlagda, storbränder. I en kommun där Sveriges Midsomer, det lilla samhället Viken, ligger är detta naturligtvis ganska uppseendeväckande.  Faktum är att det är uppseendeväckande i vilken kommun som helst. Den ena branden drabbade Steglinge gård, en stor bondgård som innan branden tycks ha haft en inriktning på miljövänligt jordbruk, förpackningstjänster etc. Den andra branden drabbade flygplatsen.

Vad det gäller branden på bondgården som startade igår vid middagstid förstörde flera av ekonomibyggnaderna på gården och branden var mycket svårbekämpad på grund av stark vind. Den startade på två olika ställen och anses därför vara anlagd. Polisen rubricerar det hela som mordbrand.

Branden på flygplatsen startade mitt i natten till idag. Två hangarer brann ner och 5 flygplan förstördes. Sannolikt var denna brand också anlagd. Polisen rubricerar även denna brand som mordbrand.

När de tekniska undersökningarna är genomförda kommer slutgiltigt besked om bränderna var anlagda och om de därmed eventuellt kan betraktas som mordbränder. Polisen vill inte spekulera i om det finns ett samband mellan de två eller inte.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements