Fyra anlagda bränder sen januari – ingen pyroman säger polisen

I Höganäs har det på kort tid varit 4 stora bränder som troligen varit anlagda. Dessutom ett mordbrandsförsök:

Sedan januari har fyra anlagda bränder inträffat i Höganäs:

• Natten mot den 21 januari brinner ett garage upp på Höganäs golfbana upp. Branden rubriceras som skadegörelse och lades ner kort därpå.

• På kvällen den 4 april totalförstörs Kullens jaktskytteklubbs stuga i en anlagd brand. En husvagn som stod ett par hundra meter bort brinner också upp och bränderna rubriceras som mordbrand.

• 8 maj inträffar storbranden på Steglinge och natten därpå flygplatsbranden.

Till det finns ytterligare en allvarlig brandincident:

• Den 14 februari hittar en kund en färdigladdad molotovcocktail och en tändare som ligger intill Citygross fasad. Brandbomben kom aldrig till användning och fallet rubriceras som förberedelse till mordbrand.

Polisen menar ändå att det inte handlar om en pyroman. Men handlar det inte om en pyroman så måste det ju handla om gangsterverksamhet eller försäkringsbedrägerier. Det första verkar osannolikt i en sån liten kommun som Höganäs och samma sak gör att teorin om försäkringsbedrägeri inte heller är trovärdig. Vad som återstår då är pyroman eller en någon långsökt koppling till alla mord och underligheter med koppling till samhället Viken. Vilket ju inte heller verkar vara en trolig förklaring.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements