Protesthelg

Blockupy Frankfurt

Den stundande långhelgen är en helg med en mängd politiska protester i flera delar av världen. Protester i form av demonstrationer, blockader, ockupationer och konferenser. I Frankfurt ska delar av finanscentrum ockuperas och blockeras som en del i europeiska protester mot nyliberalism, nedskärningar, åtstramningar och privatiseringar. Myndigheterna i Frankfurt har svarat med att förbjuda i stort sett allt, ett klart ingrepp i de demokratiska rättigheterna. Protesterna ska dock genomföras ändå och kan sägas vara en fortsättning på fyra dagars protester i Spanien.

I Göteborg ska det hållas en stor miljö- och alternativkonferens, Rio +20 Stockholm +40 – Fira! Stå emot! Ställ om!, med en lång rad intressant möten och talare. Den som vill ta en liten paus från de intressant mötena och diskussionerna kan ägan sig åt folkfesten i hamnen. Om det nu blir nån folkfest av Hamnens dag.

I Chicago kommer det att genomföras protester mot NATO-mötet som startar på söndag och det kan mycket väl tänkas att polisen gör bort sig igen så som de gjorde vid demokraternas konvent 1968.  I alla fall laddar polisen för det.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements