Kaffe ger längre liv

Att dricka kaffe är hälsosamt på alla möjliga sätt. Den som är äldre och dricker kaffe får ett längre liv det konstaterar man i en US-amerikansk studie som omfattat 400 000 människor. Riktigt vad som gör att man lever längre när man dricker kaffe vet inte forskarna och man vet inte heller vad det är i kaffet som påverkar livslängden.

Tidigare har man konstaterat att kaffe motverkar olika former av cancer och andra sjukdomar. Eftersom ett visst intag av mörk choklad per dag också är nyttigt så brode kanske alla människor dricka lite kaffe och äta en bit mörk choklad varje dag. Det är ju inte bara nyttigt utan också gott. Det skulle vara intressant att veta om te också hade effekter som liknar kaffets effekter.

På 1700-talet började öldrickande ersättas med kaffedrickande i Sverige. Under slutet av 1700-talet och på 1800-talet förbättrades hälsan hos svenska folket, livslängden ökade och barnadödligheten gick ner på grund av framgångar inom läkarvetenskap och bättre mathållning. Kanske spelade kaffet och det minskade intaget av alkohol också en roll.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements