SD är högerextrema, en sverigedemokrat är högerextremist

Sverigedemokraterna är ett rasistiskt högerextremt parti. Det betyder att en avhoppare från SD inte kan gå till högerextrema partier, han kan bara gå till ett annat högerextremt parti eller en annan högerextrem grupp. Sålunda har den sen tidigare avhoppade SD-politikern i Mönsterås, Anders Leander, gått från en högerextrem grupp till en annan högerextrem grupp. Från fascistiska Sverigedemokraterna till nazistiska Svenskarnas Parti. Sen medlem i Sverigedemokraterna är högerextremist, en medlem i Svenskarnas parti är högerextremist. En Sverigedemokrat kan alltså inte bli högerextremist, han är högerextremist.

Sen har naturligtvis Anders Leander rätten att sitta kvar i fullmäktige i Mönsterås. För så fungerar den svenska demokratin. Han är folkvald. Att ropa på hans avgång är som jag ser det odemokratiskt och löjligt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements