Folkliga protester bemöts med inskränkt demokrati

Sen i torsdags har det varit protester i Frankfurt mot den nyliberala åtstramningspolitiken. Det har varit möten, blockader, ockupationer och demonstrationer. 10 000-tals människor har deltagit. Myndigheterna bemötte dessa demokratiska och fredliga protester med förbud, förbud, förbud och åter förbud. Med repression, repression och repression. Polisen har gripit aktivister, förbjudit möten, tömt förläggningar och möteslokaler utan några som helst skäl. Demokratiska protester möte makthavarna med inskränkt demokrati. Är det verkligen så rädda för vanligt folk att de inte vågar låta demokratin ha sin gång?

Kanske är det så. G8-mötet som just ägt rum i USA skulle ha ägt rum i Chicago. Men det flyttades i rädsla för folkliga protester. Natomötet som hålls i Chicago har föranlett inskränkningar i människors demokratiska rättigheter, människors frihet och möjlighet att arbeta och röra sig i staden. Folkliga och demokratiska protester ska tydligen stoppas till varje pris. Oavsett var i världen de kan tänkas äga rum. Protester mot Natomötet har dock genomförts och kunnat genomföras sen i fredags trots repression från polisen och Chicagos myndigheter. Även om det faktiskt verkar bättre i Chicago än i Frankfurt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements