Fuskbygge rasade i Ystad

Ett trevåningshus som höll på att byggas i Ystad rasade idag samman. Anledningen är oklar, så det är också oklart om det verkligen handlar om ett fuskbygge eller inte. Men ärligt sagt. Om ett nästan färdigt hus rasar samman så är det nån som gjort nåt fel. I detta fall verkar felet vara allvarligt.

Byggfirma i detta fall är Peab. Ett bolag som tidigare anlitat underleverantörer med koppling till Hells Angels och som varit inblandat i rättegångar om mutor och korruption. Ingen av de personer från Peab som varit åtalade för brott i samband med arenabygget i Solna har dock dömts för brott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Advertisements
 • Web40_calle

  Byggherre är och förblir den juridiska eller fysiska personen som låter uppföra byggnaden.

 • Ett litet fel i hastigheten. Har rättat till det.

 • Web40_calle

  Partnering är kanske den bästa entreprenadformen? Om bara konsument hade varit beredda på att betala för vad arbetstimmar verkligen kostar och slutat tänka att ett bygge ska ha ett fast pris, såvida man inte uppför en byggnad som redan tidigare byggts. (i ett område med samma geologiska beskaffenhet och klimat)
  Skillnaden på byggbranchen och industrin är att i stort sett varje slutprodukt är unik, med krav från arkitekter, brukare, ägare osv. Typ som om volvo skulle bygga testbilar varje gång. Hade alla accepterat att välja från typ 20 beprövade konstruktioner så hade byggbranchen passat in i folks utopi bild.

  • Du har en stor poäng. Min bror är arkitekt. Han ritar hus med snickarglädje osv. Det är specialbyggen och blir dyrt. Det är bara rika människor som har råd med såna hus.

 • Web40_calle

  Ska kanske tillägga att jag varken är vänster eller högervriden eller ens mittimellan. Vill bara att jag och familjen ska ha det bra. (och de/det runt om oss inkl. Naturen)Lever vi nu i ett samhälle så är vi tvingade till hierarki. Ta ett enda djursamhälle (getingar, myror, lejon osv) som inte lever under dess hierarkistiska lagar, så är den inte längre välkommen. Det är så samhälle fungerar. Antingen väljer man att bli ta upp striden för att bli kung? Hierark? Eller accepterar man sitt öde, men att klaga skapar ingen förändring. Naturfolksleverne är det enda hållbara för jorden. Har levt så i 2 år men med familj är det svårt. All kunskap/acceptans är glömd av oss lata klagande människor.

  • Lite off topic. Men okej denna gång. Klaga leder ingen vart. Men man bör arbeta för att förändra och göra samhället bättre.

   Jag har en annan uppfattning om naturfolk. Men det finns andra inlägg där den frågan diskuteras. Kolla dem.