Rån mot färja i Helsingborg

Med hjälp av automatvapen och pistol rånade två personer växlingskontoret på färjan Hamlet när den låg i Helsingborgs hamn. Rånet skedde på söndagskvällen ungefär klockan 19:20. Rånarna var maskerade med helsvarta mc-hjälmar och de avlossade ett antal skott på platsen vilket orsakade panik bland de människor som var på väg av färjan. Efter rånet där de enligt uppgifter sk ha kommit över en större summa pengar gick de ner till bildäck och körde därifrån på en motorcykel. De körde rakt ut genom ett uppklippt hål i staketet runt hamnen och försvann.

Polisinsatsen försenades då det fanns begränsat med poliser i Helsingborg vid tillfället. Istället skickades poliser från Malmö vid rånet. Det verkar ju faktiskt vara en orimlig ordning och det är knappast acceptabelt att en av Sveriges större städer, en stad med känd organiserad brottslighet och stor smuggling, inte har tillräckligt med poliser i tjänst.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements