Polisen borde inte ägna sig åt biljakt inne i stan

En ung man krockade med minst en annan bil i en korsning. Eventuellt var den unge mannen faktiskt inte ens inblandad i krocken utan stannade bara till på platsen. Polisen kom till platsen, enligt vissa källor var man redan på platsen. Den unge mannen var känd av dem sen tidigare. Han beslutade sig för att försöka smita. Under smitningen försökte han köra på ett antal poliser som fanns på platsen. Polisen började jaga honom i en biljakt genom centrala delar av Malmö, förbi Triangeln, som ju inte är så värst långt från platsen med trafikolyckan (Fersens väg/Östra Rönnehlmsvägen). Det hela ledde till att en 60-årig man dödades och en anna skadades då de blev påkörda av den jagade unge mannens bil. Hade olyckan hänt om polisen inte jagat efter honom med sina bilar? Sannolikt inte. Had polisen kunnat gripa den unge smitaren även om de inte jagat honom. Det verkar sannolikt eftersom de tycks ha vetat vem han var.  Så varför i helvete ägna sig åt biljakt i centrala Malmö på en tisdag eftermiddag?

Den unge mannen som smet är naturligtvis ansvarig för sin handlingar, för att han smet, för att hann försökte köra på flera poliser (rubriceras som mordförsök) och för att han körde på två människor varav en dog och en är skadad. För detta är den ungen mannen misstänkt för vållande till annans död och vållande till kroppsskada. Han ska enligt uppgift också ha varit drogpåverkad och skulle därför överhuvudtaget inte ha befunnit sig i en bil som förare.Men polisen är också ansvarig för att folk blev påkörda. Detta för att man tog upp en biljakt helt i onödan och genom kvarter med många cyklande och gående människor.

Den unge mannen som körde bilen är vad jag förstår inte bilens ägare på pappret utan bilen är registrerad på en  man i 35-årsåldern som också är känd från kriminella sammanhang.

Intressant?
BLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • inrikesministern

  Är det då en brottsprovokation från polisen menar du?
  Eller varför skulle de inte köra efter?
  Så då är det fritt fram för alla som vill undkomma böter för eventuell fortkörning, alkoholintag etc. Bara till att köra ifrån. Behöver inte gå fort, bara du tar dig ifrån polisens riktning. Så skall de då inte få följa efter, enligt ditt resonemang.
  Då kanske polisen skall sluta med alla former av nykterhetskontroller etc med?
  Det är väl för tusan inte polisens fel, vilket dumt synsätt.
  Alla är ansvariga för sina egna handlingar. Det kan du aldrig lämpa över på andra.
  Men du resonerar tydligen som papphatten gör, det är alltid någon annans fel. Jisses!

  • Har du läst vad jag skrivit? Polisen hade ju bara kunnat åka hem till honom senare. Enkelt.

 • Om ni vill kommentera det jag skrivit gör det. Men kommentera inte sånt ni tror jag skrivit. Jag anser att smitaren har ansvar för sina handlingar och sitt agerande. Men anser också att polisen gjorde fel. Innan ni kommentar, läs vad jag skrivit. Läs också kommentarsreglerna. Innan ni skriver.

 • Pa_Z

  Händelseförloppet du beskrivit stämmer inte riktigt med det som ges i media. Enligt vad det står i alla alrtiklar jag läst så hade två bilar krockat. En tredje bil kom en stund efter och polisen ber föraren att åka därifrån pga han blockerar trafiken. Han skall då ha tagit sikte mot en civilbil(alt två poliser utanför el civilbil) för att därefter vänt runt och försökt köra på en polis till fots som kastat sig undan. Civilbilen följde efter och 200-300 meter längre bort körde föraren på cyklisten. Att polisen som bad honom flytta på sig eller någon annan på plats känt igen och kunnat identifiera mannen har jag inte läst någonstans.

  • Den version jag skrivit var den som stod i alla tidningar från början. Nu har man ändrat så att 20-åringen själv inte var inblandad i krocken. Det jag skrivit stämmer med de beskrivningar som finns i Skånskan och på andra sajter på nätet. Jag vet att polisen kände igen honom. Jag vet namnet på honom och det visste polisen så fort de kommit till platsen. Bilen ägs av en annan känd kriminell som jag också vet namnet på. Det visste polisen också. Han smet sannolikt på grund av att han var drogpåverkad och inte vill åka fast för det kan man anta. Polisens agerande ska utredas så nåt fle är det. Det behöver inte vara brottsligt, men hade all varit övertygade om att det gått rätt till trro jag inet det blivit någon utredning i detta fall.

 • Pingback: Dödad cyklist också polisens ansvar | Svensson()