Allt mer tyder på att polisjakten i Malmö var farlig och onödig

Polisen har menat att när man tog upp jakten efter en misstänkt ung man, som kanske var en smitare från en olycka, så gjorde man det först efter att denne kört på två personer, varav en dog och en skadades. Nu tycks man mena att man avbrutit jakten inanna olyckan (verkar lite osannolikt då det är kanske 500 meter från den plats där jakten började till den plats där de två påkördes) Enligt vittnen stämmer inte polisens uppgifter utan polisen körde förbi de två påkörda männen alldeles efter att olyckan hänt.

Om mannen ifråga inte var en smitare från en olycka som polisen nu verkar påstå, utan ett möjligt vittne, så undra man ju faktiskt varför polisen överhuvudtaget ville jaga honom. var det för att han enligt dem hade förösökt köra på dem. Eller handlar det hela om att poliserna i den korsning där trafikolyckan hänt, kände igen den unge mannen som en känd kriminella, tidigare medlem i Black Cobra, som de jagade honom. Varför försökte han smita överhuvudtaget om han nu inte var inblandad i olyckan? Var det för att polisen gjorde något som skrämde upp honom? Ville gripa honom? Kolla honom? Smet han därför att han visste han då skulle åka fast för rattfylla av något slag? Det finns faktiskt många frågetecken kring detta.

Dessutom visste polisen enligt uppgifter vem han var. Varför jaga honom? Varför inte bara plocka upp honom senare?

Mycket tyder på att polisen faktiskt begick allvarliga misstag i samband med polisjakten som ledde till en människas död. Brott behöver det däremot inte vara, mend et känns ju väldig onödigt.

Saknar då den unge mannen ansvar för det som skedde bara för att polisen begick misstag. Naturligtvis inte. han körde för fort och vårdslöst. Han körde på två personer och dödade en av dem. Han körde bil påverkad av droger. Så självklart är han ansvarig för att han vållade en annan människas död.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • Li Fröijdh

    Mannen i Volvon (fd blackkobra medlem) lydde inte polismannen som dirigerade trafiken. 20-åringen kom från Triangeln, men fortsatte köra över korsningen, trots att det var dags för bilisterna från Fersens väg att rulla.
    Vittnet berättar att polismannen då joggar mot Volvon.– Polisen ropar ’du stannar!’ Då räcker han ut fingret, då blir de vansinniga.
    Nej, han slulle ha lytt polisens rekomendationer och stannat när de säger till, man får inte lov att köra där det är avspärrat bara, han har provocerat fram dödskörningen drogpåverkad..

    • Vi är överens. Men polisen skulle inte jagat honom heller. Dom visste vem han var. Han hade kunnat gripas senare under lugnare och säkrare förhållanden.