EU och svenska regler och lagar

När Sverige har bättre lagar och regler än EU så dröjer det ofta inte länge förrän svenska makthavare med hänvisning till EU, EU:s regler och EU-medlemskapet försämrar de svenska lagarna. När Sverige har sämre regler och lagar, som exempelvis när det gäller bemanningsföretag, hur de får användas och vilka rättigheter bemanningsanställda har, så drar Sverige oftast ut på tiden innan man överhuvudtaget funderar på att förändra den svenska lagstiftningen. För mig tyder det på att svenska politiker ofta bara använder EU som ett sätt att skylla ifrån sig när man försämrar för vanligt folk och ökar klassklyftorna i Sverige.

Läs också:
Volvoarbetare vill stoppa bemanningsföretag
Bemanningsföretag en del av orsaken till fuskbygget på Friggagatan
Bemanningsföretag är snyltare
Bemanningsföretag leder till brottslighet, lägre löner och försvagat fack

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements