Sexköpslag har minskat antalet prostituerade i Norge

När Norge införde en sexköpslag enligt svenska modell där köparen är kriminell men inte den prostituerade år 2009 minskade antalet prostituerade i Norge kraftigt. Antalet prostituerade i Oslo halverades på ett år. Antalet prostituerade i Norge är fortfarande mycket lägre än innan lagens införande, detta trots en viss ökning av antalet prostituerade mellan 2010 och 2011. Ökningen var 13% i Oslo och 28% i hela landet. Dvs fanns det innan lagens införande 200 prostituerade i Oslo så fanns det ett år senare 100 stycken och efter den lilla ökningen 113 (siffrorna är rena räkneexempel och har inget med verkligheten att göra). Sexköpslagen har alltså inte inneburit en ökning av antalet prostituerade som viss rubriksättare i med idag har fått det till. Rubriksättare och media sprider därmed en lögn.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements