Göteborgska är goaste dialekten

Enligt en undersökning som gjordes förra året är göteborgska Sveriges sexigaste dialekt. Nu har man också genom en undersökning (av Comhem, så trovärdigheten kanske inte är den högsta) kommit fram till att det är den mest förtroendeingivande och uppskattade (fast det är bara 11% av de som svarat på undersökningen som tycker det, inte direkt en överväldigande siffra). Göteborgska är helt enkelt bäst på alla sätt och vis. Goast helt enkelt. Dialekterna i Östergötland och Småland är minst populära enligt undersökningen, men då undrar man ju varför östgötskans lite konstiga öppna ö har spridit sig långt in i göteborgskan. Om de nu vore så impopulära skulle det ju knappast bli så tycker man.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements