Den ängsliga medelklassens parti får inget stöd på landet

Den ängsliga medelklassens eget parti, Miljöpartiet, har svårt att stöd för sin storstadsinriktade miljöpolitik för veganfanatiker och privatiseringsförespråkare på den svenska landsbygden. Politik som är bra för ängsliga medelklassföräldrar i storstäderna. Föräldrar som alltid vill göra det bästa, alltid vill välja det bästa, alltid vill att jus de och deras barn måste klara sig så bra, måste det gå så bra för. De som har råd med alternativ och vill ha alternativ, de som orkar och har tid att välja, de som kan ta sina barn till och från allsköns aktiviteter osv.

Kanske beror det delvis på att man på landet i Sverige till stor del lever på att producera kött. Något som är vettigt i ett land som Sverige där stora delar av marken inte lämpar sig till intensivt jordbruk, men där extensiv boskapsskötsel passar utmärkt. Det senare är faktiskt det som format det svenska landskapet. Inte det intensiva skogsbrukslandskapet som finns i stora delar av Sverige idag, utan det åker- hag- ängs och skogslandskap som fanns när jag var liten på 1960-talet och som till viss del finns kvar på en del håll i Sverige.

Kanske beror det delvis på att alternativen som Miljöpartiet vurmar så mycket för, de privata lösningarna inom sjukvården, skolan och omsorgen inte existerar på landet. Privatiseringen som är så omhuldad av miljöpartiet har ju istället lett till försämrad service på de flesta områden på landet, i Sveriges alla småorter. Det finns nämligen inga skattesmitande riskkapitalbolag som är intresserade av att bedriva förlustverksamheter ute i den svenska bushen.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Röda Berget,
Borgarmedia: SVD, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements