Fattiga barn diskrimineras på Liseberg

Om man som barn har rika föräldrar kan man gå före i köerna på Liseberg i Göteborg. Detta genom att betala mer så man får en annan sorts åkpass. Liseberg diskriminerar alltså barn med fattiga föräldrar som knappat kan skrapa ihop till ett Lisebergsbesök genom att låta de som har pengar gå före i köerna. Det  är visserligen precis om id et verkliga livet där rika glider fram på en räkmacka och fattiga får kämpa, men är det verkligen lämpligt att Liseberg på detta sätt stigmatiserar fattiga barn ytterligare.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • Liseberg som har kopierat så mycket från Disney World och så har de missat ”Fast Pass” som är en gräddfil men som är gratis och kan användas av alla.

    http://kingdommagictravel.com/disneyworld/theme_parks/fastpass.htm

    Gör om. Gör rätt!

  • Isslaaa

    Tycker du överdriver. Det kostar 50kr för 3 ”gå före biljetter” MEN man måste vara ute i god tid eftersom att dem säljer klockslag, så det finns risk att alla tider är tagna. Och det är inget som vi andra i kön ens märker av. De är precis lika mycket kö som det brukar vara och ingen behöver känna sig ”sämre” eller något. Men tyvärr tror jag inte fattiga människor åker till liseberg, dem prioriterar nog annat före det och väljer billigare nöjen.