Kaffe som preventivmedel

Kaffe har många olika egenskaper. De flesta är bra. Kaffedrickande minskar risken för cancer och har också en massa andra positiva hälsoeffekter.  Att kaffe också funkar som preventivmedel är kanske mer oväntat. Ibland kan det kanske vara bra, ibland är det förstås inte så bra. Exempelvis minskar chansen att bli gravid och föda ett levande barn vid en provrörsbefruktning med upp till 40%. Frågan är om kaffe har samma effekt vid naturlig befruktning också? I så fall är det ju ett relativ lättöverkomligt preventivmedel, dock utan garanterad effekt och inte på något sätt säkert. P-piller och kondom verkar definitivt vara säkrare och bättre. Kvinnor som vill bli gravida kanske i alla fall borde tänka på att dricka mindre kaffe.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements