Eldstrid mellan mopedåkare

Fyra personer på två mopeder sköt på varandra på Aprilgatan i Kortedala. I går. De fyra var maskerade på olika sätt och sköt en rad skott. Skottlossningen i området kring Decembergatan, Aprilgatan och Junigatan. Den ena mopeden var blank svart och den andra matt svart. Även på Oktobergatan och Novembergatan har tomhylsor hittats. Ingen person tycks ha skadats i eldstriden.

Skottlossningen mellan de två mopederna är den senaste i en rad skottlossningar i Kortedala. Det har även varit flera skottlossningar på andra håll i Göteborg de senaste veckorna. Bland annat sköts en person ihjäl i Biskopsgården natten till i förrgår. Polisen är orolig för att någon oskyldig förbipasserande ska bli träffad:

Efter flera skottlossningar mellan olika personer eller grupper i Göteborg under veckan säger Björ Blixter:

– Det är förfärligt att detta sker på allmän plats. Det är bara en tidsfråga innan tredje man träffas. Så kan vi inte ha det.

Det finns ett flertal vittnen till skottlossningen. De lämnar samstämmiga uppgifter.

Fler polispatruller letar i området. En uppgift tyder på att gärningsmännen försvann i riktning mot Bergsjön.

Det hela är naturligtvis hela oacceptabelt, men samtidigt relativt ofarligt för vanligt folk. Det handlar om gangsters, gängkriminella, yrkeskriminella, som skjuter mot varandra. Men en olyckshändelse där en oskyldig förbipasserande träffas skulle ju kunna hända.

Just den här typen av eldstrider och uppgörelser är ofta svåra att förhindra. Sociala åtgärder innebär ingen lättnad på kort sikt, men på lång sikt kan bara social åtgärder, minskad arbetslöshet, bättre resurser tills kolan, bättre fritidsverksamheter, minskad bostadsbrist, bättre a-kassa och bättre sjukersättning förbättra läget och minska rekryteringen till gängen. På kort sikt är det dock främst polisen som kan göra skillnad.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Morgan Ridell

    Har inte bott i K-dala sedan mitten på 90-talet. Växte upp där och hann vara med om 60, 70, 80 och en god del av 90-talet.
    Tiderna förändras… verkligen.

  • Pingback: Neapelmetoder i Enskede | Svensson()