Nog finns det fundamentalister – även bland muslimer

Men om de finns i Hjällbo och föreningen Afrikas horn har jag ingen aning om. Samtidigt tycker jag att Gun Holmertz har rätt när hon varnar för religiösa fundamentalister. Och att Jan Hjärpe har rätt han säger att islamisering är en propagandaterm som används av högerextrema islamofober.

Den helt oseriöse pamflettförfattaren Magnus Sandelin ger jag dock inte mycket för. När han hävdar att det finns rekryteringsgrund för religiösa extremister i Hjällbo så tror jag snarare att risken för det är mindre än vad jag trodde förut. Mannen är en pajas som är okunnig om det mesta.

Självklart betyder inte heller det faktum att en man har skägg att han är fundamentalistisk muslim. Han kan bara vara en snubbe utan smak. För skägg är i 90% av fallen skitfult. Fast sossepolitikern Håkan Linnarsson är ingen jag skulle vilja hålla i handen när det blåser. Maken till opportunistisk nedläggningspolitiker får man leta länge efter.

Läs också:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements