Oseriös rapportering om olycka på Kuba

I en trafikolycka Kuba dödades en kubansk dissident, Oswaldo Paya. Enligt kubansk polis och kubanska myndigheter var det en singelolycka. En olycka och inget mer.

DN och annan media också har ändå ansträngt sig för att försöka få det till att bli mord. I en rad artiklar har man spekulerat på olika sätt om det. Man har också antytt i flera artiklar att ingen fick träffa eller prata med Modig. Och använt ett språkbruk som kan ha fått folk att tro att han var fängslad. Det är oseriöst.

Kuba har ingen historia av att avrätta eller döda politiska dissidenter och det vore ju knäppt av dem att föröska göra det när det fanns utländska besökare i bilen. DN:s försök att göra det hela till mord visar att tidningen inte drivs av intresse av att förmedla nyheter utan mer för att sprida propaganda. Passar inte verkligheten som den är gör vi om den så den passar vår politisk agenada tycks vara DN:s devis. Bedrövligt.

Nu har tidningen dock fått brallorna neddragna och står med rumpan bar. Den svensk som var med i bilen och som överlevde, KDU:s ordförande Aron Modig, säger att det var en singelolycka. Det säger också den andre överlevande, den som körde bilen, den spanske ungdomspolitikern Angel Carromero.

Intressant?
Borgarmedia: Dagen1, 2, SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • kirskaal

  Mycket konstigt, för bara ett år sedan deklarerade ju Carl Bildt och UD att Svenska Ambassader inte längre skulle hjälpa Svenska medborgare som hamnat i problem utomlands att ta sig hem. Men nu säger man plötsligt:”Han kommer att vistas på vår ambassad i Havanna och få hjälp med första lämpliga flyg hem till Sverige, säger Jenny Häggmark på UD:s presstjänst.”

 • fredrik1234

  Det kan ha varit en olycka, men regimen pa Kuba bryter dagligen mot de manskliga rattigheterna. http://www.hrw.org/americas/cuba

  • Det var en olycka. Punkt.

   Jag har inte ifrågasatt att Kuba inte är en demokrati eller att landet ofta bryter mot de mänskliga rättigheterna (Sverige bryter också mot mänskliga rättigheter med våra extrema häktningstider och i flyktingfrågan)

 • Pingback: Aron Modig lär av Kuba | Svensson()