Bygg en station i Gamlestaden

Man kan komma undan problemen med kapaciteten på Göteborg C genom att bygga en station i Gamlestaden. De pendeltåg som inte får plats inne på centralen i Göteborg får köra genomgående trafik Kungsbacka-Gamlestaden-Älvängen. Om det inte räcker kan en del tåg från Kungsbacka vända i Mölndal och en del tåg från Älvängen istället ta en sväng österut mot Lerum eller en sväng mot Hisingen. Det finns en del problem med stationslägen och liknande i Gamlestaden, men det är bättre än trafik som inte är tillräcklig. För Trafikverket vill ju inte tillåta den trafik Västtrafik vill köra och utan så tät trafik så kommer det inte att fungera.

I Mölndal finns det såväl bussar som spårvagnar att byta till. I Gamlestaden också. Sen finns Lisebergsstationen också. För att det ska bli lite bättre på sikt  kan man bygga en ny pendeltågsstation i Almedal och se till att en i Agnesberg  (det finns för nuvarande ingen plan på en station där) har goda bytesmöjligheter till bussar till olika ställen i nordöst och på Hisingen. En pendeltågsstation vid alla affärer i Alelyckan kanske kan vara en bra komplettering.

När det gäller bristen på uppställningspår undrar man ju över planeringen. Det är ju inte många år sen man rev bort spåren på nästan hälften av bangården i Göteborg. Långtidsplanering och tänkande tycks försvinna helt i marknadsstyrningens, uppstyckningens och privatiseringens spår.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements