Explosivt i Trelleborg

Det är kanske hur man kan beskriva läget efter att en man som klippte gräset hittade en 50 kilos granat. Utgångspunkten är att det handlar om en skarp granat:

I söndags klippte en fastighetsägare på Sjövägen gräsmattan. Han observerade då att någonting stack upp ur jorden. Vid närmare kontroll såg mannen att det var någon form av granat. Då kontaktade han omedelbart polisen. Polisens bombskyddsgrupp har under måndagen dels kontrollerat granaten men också tagit kontakt med Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscenter i Eksjö (Swedec) för samverkan. Föremålet är en granat på cirka 50 kilo. Den bedöms vara skarp. Man har också kunnat konstatera att tändröret sitter kvar. Granaten ska friläggas där den ligger och därefter forslas bort med stor försiktighet och under säkra former.

Ett stort område är utrymt medan granaten tas bort för att desarmeras.

Vad det mer exakt handlar för typ av granat, hur gammal den är och sådant är ännu oklart. Men det hade kanske inte varit så kul om den exploderat när han klippte. Det kunde resulterat i en snabbklippning inklusive rakning av mannen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

PS. Det borde ha stått explosivt i Skurup i rubriken , för Bingsmarken, där artillerigranaten hittades, och som ligger mellan Ystad och Trelleborg vid kusten ligger i Skurups kommun.

Advertisements
  • Det som skall bli roligt att höra, är om den är från andra världskrigets dagar.

    • Jag såg en notis om att den kunde vara ännu äldre. Från första världskriget.