Många bankrån i västra Värmland

Ett område i Sverige som har många bankrån är västra Värmland. Anledningen är att närheten till den norska gränsen innebär mycket pengar i omlopp på grund av gränshandeln kombinerat med bra möjligheter att komma undan genom att fly till ett annat land. Det finns massor med vägar över gränsen och en dålig samodrning mellan polisen på de båda sidorna. Idealiskt för rån kan man kanske tycka.

Därför är det knappast troligt att de senaste rånarna som rånade sparbanken i Töcksfors finns kvar i området som en del poliser verkar tro. Utan de är nog redan i Oslo eller nån annan större stad. För de flesta rånare hör hemma i större städer. Kanske behövs det lite polisiärt nytänkande över gränserna för att problemet med många rån i gränstrakterna mot Norge ska kunna få en lösning.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements