Media sprider rykten om Assange

Del 12 av 20 i serien Assangeaffären 2

Först skulle han asyl i Ecuador. Ett rykte som omedelbart dementerades av Ecuadors president men som media fortsatte sprida ändå. Helt oseriöst. Nu ska britterna ”storma” Ecuadors ambassad. Ett rykte. Sannolikt helt ovederhäftigt. Detta även om britterna har laglig rätt att ta bort en ambassads diplomatiska immunitet och därefter gå in på den. Men varför i himmelens namn skulle Storbritannien göra det? Ville britterna att Julian Assange skulle utlämnas till USA hade man verkställt en sån utvisning för länge sen. Men USA har inte ens begärt honom utlämnad och Storbritannien som ju är nära allierad med USA har inte visat minsta tecken på att skicka iväg honom dit.

Vad som istället märkts de senaste dagarna är att inga nyheter finns i fallet Julian Assange och att media sprider falsk uppgifter, dimridåer och rykten. Sådant brukar betyda att nåt lurt kan vara på gång. För falska uppgifter och rykten sprids ofta från säkerhets- och underrättelsetjänster. Kanske kommer Julian Assange att försvinna under transport? Transport till Sverige eller Ecuador spelar ur den anledning ingen som helst roll. Om nu USA överhuvudtaget bryr sig om Assange, något jag faktiskt tvivlar på. Kanske är det bara media som behöver nåt att skriva om.

Intressant?
Läs mer: GP,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Series Navigation<< Underligheterna i AssangeaffärenAsyl i Ecuador för Assange >>
Advertisements