Man i Borås sålde inga skyddade djur – åtalas

En man i Borås annonserade ut fem gamla uppstoppade fåglar på blocket. Däribland en ormvråk och en hornuggla. Det skulle han inte ha gjort. Han har nu åtalats för detta. Detta eftersom uppstoppade djur av sådana arter som är fridlysta inte får säljas utan tillstånd. Ormvråk och hornuggla är fridlysta. Det är en bra regel och lag, men naturligtvis omöjlig för folk att känna till. Men medias rubriker får det till att mannen sålde skyddade djur. Vilket han på ett sätt kanske gjorde, men ändå inte. När man läser rubrikerna i tidningarna tänker man dock inte direkt på uppstoppade djur så media vilseleder helt klart läsarna.

Sen sålde han aldrig de uppstoppade fåglarna som han fått av nån bekant. Han slängde dem. Så han sålde inga skyddade djur. Inte ens uppstoppade sådana. Men han åtalas ändå.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements