Breiviks terrordåd var politiskt motiverat

Det är vad fängelsestraffet betyder och det tror jag är en viktig anledning till att människor i Sverige såväl som i Norge vill att han skulle dömas till fängelse som tillräknelig istället för att få psykisk vård för att han bedömdes som otillräknelig. En väl så viktig anledning som tankar om hämnd. Med den utdömda fängelsedomen fick vi belägg för att Anders Behring Breivik drevs av ideologi när han begick sitt massmord, sitt terroristdåd. Den fascistiska ideologin delar han med många andra människor i Europa, människor i partier som Sverigedemokraterna, Fremskrittspartiet, Dansk Folkeparti, Front National med flera. Åsikterna delar han med människor som de som trakasserar somalier i Forserum.

För att få stopp för fler såna som Breivik måste partier med rasistisk agenda bekämpas och isoleras. Partier som Sverigedemokraterna, Fremskrittpartiet, Sannfinländarna och BNP.  De partier, som den nuvarande borgerliga regeringen, som för en politik som gynnar framväxten av rasistiska partier och som skapar underlag för rasism genom ökade klyftor i samhället måste bekämpas i likhet med den politik de för. Man måste kämpa för ett mer jämlikt och solidariskt samhälle om man vill att utrymmet för rasister ska krympa. Om man vill stoppa nya terrorister och våldsmän av Breiviks, Mangs (Malmöskytten) och Ausonius (Lasermannen) typ.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements