Ovanligt mord i Täby – 13-åring mördad

Mord är ovanligt i Sverige. Det är ett av de land som har lägst mordfrekvens (antal fall av våldsam död per 100 000 invånare) i hela världen. Barnamord är dessutom en ovanligt sorts mord, men uppmärksammas mycket. Det är ovanligt att barn mördas, men när det händer får vi reda på det. Det blir en stor nyhet. Det vanliga mordet i Sverige, full man knivar annan full man i bråk om nån bagatell blir ofta bara en notis. Vår uppfattning om mord och brott blir på så sätt förvrängd.

Nu har det dock hänt att ett barn har blivit mördat. I Täby. En 13-årig flicka. Två män har gripits som misstänkta för mordet. I övrigt är polisen mycket förtegen om mordfallet. Ingen ska var känd av polisen sen tidigare men en av männen uppges i en del media vara granne med den mördade flickan.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements