Åkessons resa till Forserum är ett stöd till rasisterna på orten

En rad rasistiska angrepp och övergrepp mot somalier har skett i Forserum i Småland. Nu har Jimmie Åkesson åkt dit. Detta kommer utan tvekan att uppfattas av rasisterna som att Åkesson legitimerar de rasistiska angreppen på somalier. Det spelar ingen roll vad han säger. Det är så resan uppfattas av mig och så den kommer att uppfattas av rasisterna. De kommer att känna att de har stöd från Åkesson och sverigedemokraterna för sin våldsamheter mot somalier.

Han borde inte ha tillåtits åka dit. Polisen borde kanske ha stoppat honom genom att gripa honom som misstänkt för hets mot folkgrupp och för att uppmuntra till våldsamheter. För det är vad det handlar om. Oavsett vad Åkesson säger. Rasism och hets mot folkgrupp. Att uppmuntra till, att legitimera, rasistiska våldsdåd är vad Åkesson i praktiken gör genom sin resa.

Intressant?
Läs mer: Röda Malmö, Bjereld, Interasistmen,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements