Ålderskollektivismen

ÅldersupproretBoktips
Åldersupproret
Ludvig Rasmusson
Natur och Kultur

Ålderskollektivismen

Bra samhällen bör balansera kollektiv gemenskap med individuell mångfald. Men i Sverige gruppkategoriseras man starkt efter klass, kön, etnicitet och (allra värst) efter ålder. Förhoppningsvis kommer fyrtiotalisternas pensionering att bryta ungdomskulten och åldringsföraktet i Sverige, skriver Ludvig Rasmusson i sin insiktsfulla debattbok om ”åldersrasismen”.

Han gör några tankemissar eftersom han inte behärskar evolutionsbiologi. Och visst kan man reta sig på att han som älskar sitt arbete vill höja andras pensionsålder (trots politikernas löften). Men det är nog ändå rätt att samhället inte har råd med pensionärsexplosionen. Att det är resursslöseri att neka visa och erfarna äldre rätten till meningsfulla och värdiga arbeten.

Hans Norebrink

Läs mer: Knuff, Google,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Köp boken hos Adlibris

Advertisements