Klarar du inte skolan – då får du en kort och värdelös utbildning

Det är konceptet bakom regeringen nya förslag om linjer helt utan teoretiska ämnen. Ett år i gymnasiet innebär sannolikt inte att man lättare får arbete än om man inte har nåt gymnasium alls.  Så det handlar om en utbildning som inte ger nånting mer än dålig allmänbildning och arbetslöshet. Att försämra utbildningsnivån på det sätt regeringen vill göra genom sitt förslag kan aldrig vara en bra idé

Eftersom man i efterhand har svårt att läsa om och läsa in gymnasiet på grund av nedskärningar och försämringar när det gäller vuxenutbildningen så innebär det att en person som inte klarar gymnasiet på grund av socialt handikapp, föräldrar som inte kan hjälpa eller nåt annat i praktiken aldrig mer får en chans till en bra eller bättre utbildning.

Kan det då inte vara bra för skoltrötta? Ja, det ger dem ju ett år att göra nånting, men inte mer.

Intressant?
Borgarmedia: SVD, GP, DN1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements