Panaxia lurade kunder på pengar

Del 2 av 5 i serien Fiffelbolaget Panaxia

Innan konkursen i Panaxia slutligen var ett faktum så stal säkerhetsföretaget Panaxia sina kunders pengar. Men långt innan dess hade de tidigare ägarna förmodligen förskingrat pengar ur företaget. De är i alla fall misstänkta för det. Både stora och små kunder har förlorat pengar eftersom Panaxia inte satt in deras pengar på deras bankkonton. Deras pengar har sannolikt använts för att betala underskottet i företagets verksamhet. Stölderna hjälpte dock inte. Företaget gick i konkurs ändå:

Svensk Handel har nu pratat med flera av sina medlemsföretag och bedömer att tusentals handlare, såväl stora kedjor som mindre butiker i alla branscher, har drabbats av den misstänkta förskingringen, säger Per Geijer.

– Man har lämnat in sina dagskassor till Panaxia och så har man väntat på att få in pengarna på kontot och de pengarna har aldrig dykt upp. Och när sedan konkursen är ett faktum, då blir det stopp i allting, i utbetalningar och konkursförvaltaren sätter stopp ordentligt och börjar räkna. Och sedan konstaterar man att det inte finns några pengar och vi har fortfarande inte sett dem där.

Redan tidigare i år stod det klart att Panaxia hade ekonomiska problem och bolaget sattes i konkurs efter att ha misslyckats att genomföra en nyemission. Enligt konkursförvaltaren har handlarnas pengar troligtvis gått till den övriga verksamheten som gått med underskott.

Två tidigare chefer vid Panaxia misstänks också sedan tidigare för grovt bokföringsbrott.

De som är misstänka för brott är de tidigare huvudägarna och det handlar inte bara om grovt bokföringsbrott utom om fler saker.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Vaktbolaget Panaxia i konkursForex Bank kan dras med i Panaxias fall >>
Advertisements