Jätteknarkbeslag i Helsingborg

Under de senaste dygnen har myndigheter i Helsingborg gjort två beslag av cannabis, ett lite mindre och ett riktigt stort. Det ena beslaget av Kustbevakningen gjordes på lördagsförmiddagen i en fritidsbåt i Öresund. 3 kilo cannabis beslagtogs. Värdet av detta kanske är 150 000 kronor på gatan. EN mindre spelare i sammanhanget får man nog säga att det handlade om.

Det andra lite större beslaget gjordes på natten till lördag i en holländskregistrerad långtradare. Tullen beslagtog hela 400 kilo cannabis med ett beräknat värde av 20 miljoner kronor i gatuledet. Beslaget är ett av de största som någonsin gjorts i Sverige. Som jämförelse kan nämnas att tullen under 2010 och 2011 beslagtog totalt 824 kilo cannabis.

Det handlar alltså om ett kolossalt beslag och det handlar säkert om organiserad brottslighet. Man undrar ju bara vilket kriminellt gäng i Sverige som var beställare och mottagare av cannabislasten.

Den 51-årige holländaren har begärts häktad som misstänkt för grovt narkotikabrott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements