Black Diamondmordet – sänkt straff i hovrätten

På caféet Black Diamond mördades en ung man med 25 knivhugg den 5 mars i år. Mordet var ett hedersmord och den unge mannen dödades av fadern till en flicka som mordoffret varit tillsammans med. I tingsrätten dömdes mannen till 18 års fängelse medan straffet i hovrätten  blev 16 års fängelse. Till modet bidrog oförsiktig hantering i Socialtjänsten. Det var socialtjänstemän som gav fadern de upplysningar som ledde till mordet på den unge mannen:

Det var den 5 mars som den 40-årige småföretagaren fick det slutliga och definitiva beskedet – från företrädare för socialtjänsten – om att hans tonårsdotter hade haft ett förhållande med en icke önskvärd pojkvän.

En timme senare blev den 20-årige ynglingen hugget till döds på den restaurang på Hisingen där han jobbade extra.

Flickan, som var 16 år hade gjort slut med den unge mannen sen ett år tillbaka när mrodet skedde. Den unge mannen hade svårt att acceptera detta. På grund av situationen, med upplevda hot från den före detta pojkvännen och troligt hot från fadern flyttades flickan till en hemlig adress av de social myndigheterna. Det var i samband med detta fadern fick reda på uppgifterna om den unge mennen. Uppgifter som alltså bidrog till att utlösa faderns vrede och därmed till mordet. Mordet kännetecknades av mycket brutalt övervåld.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements