19 HA-män nekar till brott

Alla de 19 medlemmar i och sympatisörer till Hells Angels som står åtalade för ett överfall på en familjefest anordnad av Svineri MC nekar till brott. Inte speciellt förvånande. Jag blir förvånad om de säger nånting under rättegången mer än sina namn och nekanden. Det var inte ens de själva som framförde att de ansåg sig vara oskyldiga utan förstås advokaterna. Rättegången omfattar en stor mängd människor vilket gör att åhörare får sitta i en angränsande lokal:

Är det mycket folk på plats?

– Ja, press, tv, poliser och ett trettiotal personer med mc-klubbmärken på ryggarna. Detta är en rättegång som kräver mycket logistik. 19 personer står åtalade. I säkerhetssalen sitter Kalmar tingsrätt, försvaret och åklagare. Var och en av de 19 har en egen försvarare bredvid sig och på samtliga åskådarplatser sitter säkerhetspersonal från häktet. Åhörare och medier får sitta i en annan sal och följa händelserna via video.

Vad jag förstår är dock en del av de åtalade knutna till överfallet och flera fall av misshandel genom tekniska bevis. Det blir antagligen svårt att krångla sig runt det.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements