Nätattacker mot Sverige – nördarna oroar sig

En samling nördar i hackernätverket Anonymous tycker att polisens tillslag mot webbhotellet PRQ är fel. Om det nu överhuvudtaget finns i verkligheten, men det påstår anonymt folk i mitt kommentarsfält och dessutom säger media det, alltså måste det väl vara sant. Eller? Att någon är missnöjd med tillslaget mot PRQ kan jag förstå. Jag  tycker också det är befängt. Alltså ska landet där polisen slår till straffas (men har det hela verkligen med PRQ att göra, UK angrips ju också, kanske ska man inte lita på nördar och media). Genom att man överbelastar, stör och hackar diverse hemsidor i landet. Men om detta är jag inte överens. Jag begriper faktiskt inte hur man kan slå mot polisen genom att sänka Socialstyrelsens eller Riksbankens hemsidor. Eller TT:s? Regeringens? Riksdagens?

Under onsdagen slog man till mot Domstolsverket, Socialstyrelsen och några universitet, nu under natten har man stört Riksbankens sajt för att slå mot svenskarnas plånböcker som det uttrycktes. De kanske borde ta reda på lite saker först eller? Attackera Riksbanken och sänka deras hemsida för att slå mot våra plånböcker? Snacka om slag i luften. Och vad har vi vanliga svenskar med polisrazzian mot PRQ att göra?

Sänka en sajt? Hur ska det slå mot vår plånböcker? Riksbanken? Vad har den att göra med våra plånböcker? På natten? Hur påverkar det oss när vi sover? Våra plånböcker? Hur tänker de egentligen? Noll koll verkar de ha i alla fall.

Intressant?
Bloggat: HAX, Troberg,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

PS. Den första versionen av detta inlägg utgick från att det handlade om Assangefallet. Men nu uppges på många hål att de istället handlar om razzian mot PRQ. Jag vet inte vilket som är snat och det spelar kanske ingen roll. jag tycker det mesta av aktiviteterna, överbelastningsattackerna och intrången på olika sidor är missriktat. Handlar det om PRQ så är det dock mera förståeligt än om det handlar om Assange.

Det första inlägget har i alla fall reta upp nördar både här och där så därför ändrade jag bara lite i detta. Alltid retar det upp någon. Deras främsta invändning har varit att jag inte vet ett skit om nånting. Om fildelning har jag skrivit en massa, men nöjer mig med att länka till följande:

Advertisements