Den belgiske författaren till ”Kongo – en historia” till Stockholm

David Van ReybrouckDavid Van Reybrouck, författare till boken Kongo – en historia, kommer till Stockholm den 17–20 oktober. I Sverige diskuteras just nu rasismen i Tintin i Kongo. Hur resonerar David Van Reybrouck, ordförande i flamländska PEN och från samma land som Tintins skapare Hergé, utifrån arbetet med sin internationella bestseller?

Kongo – en histora är en storslagen historie- och reportagebok. Boken ger ett ingående porträtt av ett land, men ökar också vår förståelse för hela kontinentens utveckling. Van Reybrouck skildrar landet från och med 1850 fram till idag och berättar om exploatering, kolonisering, folkmord och Kinas växande inflytande idag. Författaren kombinerar ett enastående arkivarbete med reportagets närvaro; de många personliga berättelserna gör boken till något alldeles extra och fullkomligt levande. BokSkapa nytten har blivit en enorm kritiker- och försäljningssuccé i Nederländerna, Tyskland och Frankrike, med över 400 000 sålda exemplar. Den utkommer i en rad länder under 2013, bland annat i Storbritannien och USA.

David Van Reybrouck är kulturhistoriker, arkeolog och författare.

Svensson/NOK 

Läs också: Tintin i Mörkrets hjärtaEtt mord i Kongo – reportagebok från Leopard Förlag

Läs mer: Soul Safari, Mitt i livet, DB, FUF, NRK,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Köp boken hos Adlibris

Advertisements