Nimis 2.0 – en provokation?

En konstnärsgrupp har förändrat Lars Vilks verk Nimis till en minaret skriver media. Om det är en konstnärsgrupp ställer jag mig frågande till. Men okej då, är Pussy Riot ett punkband kan väl politiska aktivister vara en konstnärsgrupp. Klart är i alla fall att gruppen i fråga har utvecklat Lars Vilks konstverk genom att göra det till en minaret med böneutrop. Nåt som Lars Vilks uppenbarligen inte har några invändningar mot.

Som provokation mot Lars Vilks fungera det hela alltså inte speciellt bra. Bra tänkt, bra idé, bra genomförande, men Lars Vilks är helt enkelt för smart för att bli provocerad av en sådan sak. Om nu provokation var meningen med projektet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Pantarei59

    Det är nog viktigt för framtiden att vi inte fokuserar på några få personer utan försöker föra en politik förankrat i folklagren. Ska vi slippa se en utrensning av människor i Europa a la Hitler får vi nog börja ta rasisterna på allvar. Har hävdat länge att detta är allvarligt. Jag vill inte bo i ett land där SD styr faktiskt. 
    När man ser reklam för Avpixlat i Oboy-paketen börjar man ju undra hur man ska reda ut detta egentligen. Djupt tragiskt att man inte vill respektera varandra som människor!