Inget mord i Billdal säger polisen

Sannolikt har mannen som hittades  död i bagageutrymmet på sin bil inte mördats enligt polisen. Dödsorsakerna ska var andra. Självmord? Frös han ihjäl? I det läget undrar man ju om mannen levde på torsdagskvällen när polisen sökte efter honom första gången. Polisen var då enligt uppgift vid bilen men öppnade den inte. Frågan är om de överhuvudtaget undersökte bilen ens genom att titta på lite närmare men utifrån:

Ärendet togs på största allvar och ”några minuter” senare skickas en polispatrull hem till familjens bostad i centrala Göteborg.

– Polisen sökte igenom lägenheten och allmänna utrymmen vid den, förklarar Erik Nord.

Därefter, fortfarande på torsdagskvällen, skickades en polispatrull till mannens arbetsplats i Billdal.

– Klockan 22.25 var vi där. Vi kontaktade ägaren till firman som kom dit och vi pratade med arbetskamrater till den försvunne. Vi konstaterade också att mannens bil fanns där.

Vid midnatt avslutades polisens insats. Ärendet förs över till krimjouren. Där-ifrån leds sökinsatser under fredagen. Men inte heller under denna andra dag blir bilen genomsökt.

– Jag vet inte vad man (polisen) gjort vid bilen, säger Erik Nord.

Om mannen begick självmord eller frös ihjäl kan han ha varit levande när polisen var vid bilen första gången, dvs på torsdagskvällen. Efter det har polisen inte varit vid bilen förrän organisationen Missing People kallde på dem på söndagen och bad dem öppna bilen. Så vitt jag kan se har polisen sannolikt misskött sitt jobb grovt.

Sen återstår ju frågan, hur hamnar man i sitt eget bagageutrymme genom en olyckshändelse. Om mannen nu hamnade där så och förs ihjäl? Kanske fick han en hjärtattack eller nå och ramlade in i bagaget som sen stängde sig själv? Eller stängde han medvetet in sig själv för att få dö i fred genom självmord?

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements