Stora journalistpriset till GP och Daniel Olsson?

Daniel OlssonDet vet vi förstås inte än, men journalisten Daniel Olsson på Göteborgs-Posten är nominerad för sin granskning av det totalt misslyckade arbetsmarknadsprojektet ”Upp”. Granskningen av Upp-projektet nominerades också för guldspaden. Ett pris som delas ut av Föreningen Grävande Journalister. Det blev dock ingen guldspade för GP.När det gäller nominering till Stora Journalistpriset säger GP:S biträdande nyhetsredaktör Sofia Dahlström så här:

– Jag är framförallt glad för Daniel Olssons skull. Han är verkligen värd nomineringen. Det ligger mycket hårt jobb bakom publiceringen. Det är också inspirerande inför framtiden. En nominering är en extra sporre för fortsatta granskningar, säger Sofia Dahlström.

DN och Journalisterna Josefin Hökerbeg och Mia Tottmar är för sin del nominerade i samma kategori. Men där gäller det Carema-affären och vanvård på privata vårdinrättningar. Andra nominerade i kategorin Årets avslöjande är SVT:s Erik Palm, också med anledning av Carema-granskning, och Ekot med Daniel Öhman och Bo Göran Rydin som nominerats för avslöjandet om vapenaffärerna i Saudiarabien.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements