Riv Murarna!

Riv murarnaHur kan vi göra motstånd när röster höjs för fler fängelser och hårdare straff? När missbruk, fattigdom och psykisk ohälsa kriminaliseras? När massövervakning blir vardag? När krigs- och säkerhetsindustrin expanderar och murarna växer runtom och inom Europa?

Den 9-11 november arrangeras motståndshelgen ”Riv Murarna” i Hammarkullen, Göteborg. Genom föreläsningar och diskussioner pratar vi om hur fängelser och förvar, polis och militär, gränser och massövervakning samverkar – och om hur vi kan göra motstånd mot kontrollsamhället.

Vi vet att verklig säkerhet skapas genom rättvisa, men ser istället hur välfärden monteras ner och sociala problem görs till frågor för polisen. Vi vet att uppdelning av människor endast går i maktens intressen, men ser hur kontrollsamhället både genomsyras av och återskapar föreställningar om t.ex. klass, etnicitet, kön, sexualitet och funktion. Vi vet att en värld utan gränser är möjlig, men ser istället hur rasism och kapitalism avgör vem som stängs inne, vem som stängs ute och vem som förs krig mot.

Under helgen blandar vi radikala visioner med praktiska reformer, politiska kampanjer med konkret organisering. Kom och dela med dig av dina erfarenheter och inspireras av andras. Tillsammans kan vi riva murarna!

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements