100 000 hemlösa i New York efter stormen?

Borgmästaren i New York, Bloomberg, jämför situationen i New York efter stormen Sandy med situationen i New Orleans efter orkanen Katrina. Det är naturligtvis en relevant jämförelse även om New Orleans naturligtvis var mycket hårdare drabbat.

Men skadorna i New York och omkringliggande områden är inte obetydligt. Mellan 30 000 och 40 000 hem i New York beräknas vara obeboeliga. Det innebär sannolikt att omkring 100 000 människor saknar bostad efter stormen Sandy. I New York. Till det kommer alla förstörda bostäder i de fattigare städerna och stadsområdena i New Jersey. Kanske lika många. Så man får nog räkna med att en bit över 100 000, kanske 200 000 människor förlorat sin bostad i New-Yorkområdet. Tiotusentals som GP skriver är sannolikt en grov underskattning av läget alltså.

USA ska också till val och New York är ju ett stabilt demokratiskt område. Den formellt republikanske borgmästaren Bloomberg stöder exempelvis demokraten Barack Obama i valet. Inte så konstigt eftersom Bloomberg endast bytte parti för att demokraterna inte vill nominera honom till borgmästare. Stormen Sandy och dess verkningar kan ha gynnat just Obama i valet. Men det är mycket osäkert.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements