Allvarlig olycka på fiskebåt

Mitt i natten, 3:40, larmades räddningstjänsten om att en man på en fiskebåt hade fått armen avsliten. Platsen där det hela inträffade var vid Danska liljan i mynningen till Göta Älv. En tamp hade fastnat i propellern och när mannen skulle försöka ta loss tampen fastnade han själv och fick armen avsliten vid armbågen enligt vad polisen uppger. Fiskebåten uppges vara hemmahörande på Rörö.

Tiden och platsen är dock något underlig, mitt i  natten. Båten ifråga bör ha varit på väg ut eller hem när olyckan inträffade. De två Röröbåtar, GG 840 Svanen och GG 39 Rossö, som är större kustfiskebåtar tycks ha lämnat Rörö hamn tidigt på morgonen idag så det kan sannolikt inte röra sig om dem utan det bör handla om en mindre båt. Den stora pelagiska fiskebåtarna GG 64 Astrid Marie tycks för sin del befinna sig i Rönnäng så den kan det inte handla om. GG 764 Astrid var däremot på väg hem till Rörö. Av de mindre båtarna ligger flera i hamn på Rörö.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

PS. Den skadade fiskaren arbetade på Astrid och det handlar om en olycka på just den båten. Fiskaren men var dock inte från Rörö, utan från Fiskebäck.

Advertisements