Pendeltågsstation i Agnesberg behövs

När pendeltågen på Bergslagsbanan genom Älvdalen strart den 9 december dras många busshållplatser in. I Agnesberg innebär det att det blir svårt att ta sig in till Göteborgs centrum snabbt. Trots att Agnesberg ligger längs med den nya pendeltågslinjen så finns där nämligen inte nån pendeltågsstation. Naturligtvis helt idiotiskt.

En pendeltågstation  i Agnesberg med matarbussar från Rannebergen, Lövgärdet, Angered Centrum , Gårdsten, Hammarkullen och Hjällbo skulle förbättra Angereds kommunikationer med Göteborgs centrum på ett mycket positivt sätt.

På sikt kan dessutom en spårväg byggas så att spårvagnarna kan fortsätta från Angereds Centrum via Rannebergen, Lövgärdet och Gårdsten till Agnesbergs pendeltågsstation, som ju borde finnas. Dessutom kan spårvägen som idag slutar i Kortedala förlängas via Eriksbo till Angered Centrum och ner mot Agnesberg.

I väntan på att en pendeltågsstation byggs i Agnesberg så är det som jag ser det en självklarhet att bussar på väg från Surte och Bohus mot Göteborgs centrum faktiskt stannar i Agnesberg. Eller att en busslinje från Angered Centrum till centrala stan eller Gamlestan dras via Agnesberg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements