HA-män inblandade i konsthärva

Medlemmar i Hells Angels har begått en stor mängd brott, på 20 år ska det handla om 2 800 brott varav 420 våldsbrott enligt en sammanställning som Kalla Fakta på Tv4 gjort. Men sällan har de varit misstänkta för konstbedrägeri.  Det känns liksom inte som ett brott som medelmmar i Hells Angels kan tänkas begå. Men icke desto mindre så är flera HA-män från Hells Angels Gothenburg nu inblandade i en konsthärva där man ska ha försökt sälja förfalskad konst:

Det var i fredags som narkotikapolisen, under en spaning, beslutade sig för att närmare kolla upp den 48-årige mannen. Han är så kallad Sergeant of Arms inom avdelningen HA Gothenburg.

Mannen befann sig då, tillsammans med tre andra män, i stadsdelen Skår. I sin ägo hade han en förfalskad tavla.

Denna skulle han, enligt åklagaren, ha planerat att avyttra till en annan person. För dyra pengar.

– 48-åringen är misstänkt för dels försök till grovt bedrägeri, dels för grovt vapenbrott, konstaterar kammaråklagare Thomas Eliasson.

Motivet på konstverket och vem som plagierats, uppger sig Eliasson inte veta.

Vem som var den potentielle köparen är en uppgift som skyddas av förundersökningssekretessen.

Efter gripandet gjorde länskriminalen en husrannsakan i Hells Angels fastighet i Gunnilse. Där påträffades två skjutvapen och ammunition, som adderats till de tidigare brottsanklagelserna.

Klubbens ”Sergeant at Arms” har släppts ur häkte efter att han erkänt brott. Han har medgett inblandning i bedrägeriförsök och vapenbrott. Förutom denne har ytterligare två av de fyra gripna släppts. Den fjärde av de gripna har vägrat prata och åklagaren funderar på att låta häkta denne.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements