Snart ser jag väl varg i trädgården

Varg har siktats i Änggårdsbergen. En vandringsvarg förstås. Snart kommer den väl vandrade genom min trädgård. Det vore onekligen rätt häftigt. Det är ju inte direkt långt från Änggårdsbergen. Det är inte första gången varg siktats i Göteborg. För ett antal år sen kördes en varg över på söderleden och för några år sen gick en varg genom Göteborg östra förorter.

Närmaste bofasta varg finns annars i det så kallade Bredfjällsreviret (Svartedalen-Bredfjället) där marken till den gård i Sköldunga i Ucklum som min mormor ägde utgör en del. En miljö där jag känner de flesta skrymseln och vrår i skogen och bergen, bland sjöar och mossar, grustag och gamla reliker till hålvägar i skogen och spångar över mossar. Sveriges sydligaste vargrevir, även om det för närvarande inte finns en flock där, utan bara en enda varg.

Intressant?
Borgarmedia: GP1, 2, 3, 4, 5, 6, Skanskan1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

2 svar på “Snart ser jag väl varg i trädgården”

  1. Det finns nog ingen varg alls i Bredfjället. Det gjordes två observationer i vintras men de betraktades inte som kvalitetsäkrade och kom inte med i den nationella sammanställningen. Inte ens lst i Göteborg nämner den nu. Körde själv i reviret i augusti till gården Vargefjell!!!! Men vargens utbredningsområde har nog dragit sig norrut och vargen har inte expanderat söderut det sista decenniet. Förmodligen kan den inte läsa gällande riksdagsbeslut.

Kommentarer är stängda.