Snart ser jag väl varg i trädgården

Varg har siktats i Änggårdsbergen. En vandringsvarg förstås. Snart kommer den väl vandrade genom min trädgård. Det vore onekligen rätt häftigt. Det är ju inte direkt långt från Änggårdsbergen. Det är inte första gången varg siktats i Göteborg. För ett antal år sen kördes en varg över på söderleden och för några år sen gick en varg genom Göteborg östra förorter.

Närmaste bofasta varg finns annars i det så kallade Bredfjällsreviret (Svartedalen-Bredfjället) där marken till den gård i Sköldunga i Ucklum som min mormor ägde utgör en del. En miljö där jag känner de flesta skrymseln och vrår i skogen och bergen, bland sjöar och mossar, grustag och gamla reliker till hålvägar i skogen och spångar över mossar. Sveriges sydligaste vargrevir, även om det för närvarande inte finns en flock där, utan bara en enda varg.

Intressant?
Borgarmedia: GP1, 2, 3, 4, 5, 6, Skanskan1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • DagL

    Det finns nog ingen varg alls i Bredfjället. Det gjordes två observationer i vintras men de betraktades inte som kvalitetsäkrade och kom inte med i den nationella sammanställningen. Inte ens lst i Göteborg nämner den nu. Körde själv i reviret i augusti till gården Vargefjell!!!! Men vargens utbredningsområde har nog dragit sig norrut och vargen har inte expanderat söderut det sista decenniet. Förmodligen kan den inte läsa gällande riksdagsbeslut.

  • Pingback: I hela Sverige är folket positiva till varg | Svensson()