Fotbolls-VM och OS – fattiga får betala

VM-maskotBrasilien ska inom en kort tidsrymd ha både fotbolls-VM och OS. Världens två största idrottsarrangemang. De ska äga rum år 2014 respektive 2016. I Rio de Janeiro har detta inneburit att en mängd fattiga människor har tvingats bort från sina bostäder. 8 000 så här långt och fler kommer det att bli.

Samtidigt satsas stora pengar på infrastruktur som främst bättre bemedlade, folk med mer pengar, kan använda. Fattiga människor får alltså betala för att rika människor ska leka. Samtidigt ska dock nämnas att satsningar på järnvägar, tunnelbanor och liknande måste anses vara positivt ur de flesta aspekter. Det gäller dock inte investeringar i flygplatser.

Fotbolls-VM har trebandad bälta som maskot. Det är ett utrotningshotat bältdjur. Däremot är inte alla bältdjur utrotningshotade som en sportjournalist (?) utan kunskap tycks ha fått för sig i GP.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements